Burghgraef Van Tiel & Partners Nieuwsbrief December 2014

10-Jarig jubileum

Burghgraef van Tiel & Partners Nieuwsbrief december 2014Op dit moment bestaan wij 10 jaar. Alle reden om eens terug te blikken. Bij de start in 2004 formuleerden Johan en ik samen drie doelen. Plezier in samenwerken. Jonge mensen opleiden. Zakelijk succes. Doelen die ons hebben geïnspireerd en waarmee we ons streven naar objectiviteit binnen geldende risk engineering normen en waarden hebben kunnen verwezenlijken. 

Jonge mensen opleiden

Het eerste jaar namen we onze eerste inspecteur aan. Niet iemand uit de markt. Dat deden we toen al niet en doen we nog steeds niet. We nemen jonge mensen aan met een HBO-denkniveau, die elektrotechnisch, bouwkundig of werktuigbouwkundig georiënteerd zijn en affiniteit hebben met brandveiligheid. Er is geen enkele vakopleiding voor risico-inspecteurs en omdat in ons vak bovendien alle disciplines samenkomen leiden we onze mensen zelf op. En dat werkt! We groeiden heel geleidelijk. Ieder jaar hebben wij ons team kunnen uitbreiden met een nieuwe collega. Op dit moment telt het team dan ook tien medewerkers. Acht daarvan zijn inspecteur. 

Plezier in samenwerken

Nieuwe medewerkers worden gedurende drie jaar begeleid. Niet op schoolse wijze, maar juist op een plezierige, collegiale manier. Bij de begeleiding hoort ook dat alle rapporten door senioren worden nagelezen. Om gebruik te maken van onze kennis hebben ook zij toegang tot onze eigen database, waar een schat aan informatie ligt opgeslagen. Na die drie jaar hebben ze de wereld aan bedrijven bezocht in diverse branches en kunnen ze doorgroeien tot allround inspecteur of specialist op een bepaald risicogebied. In het begin is het lastig, met name door de hoeveelheid aan informatie die op een junior afkomt. Het werk van een risico-inspecteur is zeer divers. Er wordt van je verwacht dat je weet hoe het er in alle bedrijfstakken aan toe gaat. Ook qua sociale vaardigheden vergt dit veel van onze junioren. Ze moeten in ieder geval een drive hebben.

Zakelijk succes

 Tot de dag van vandaag hebben we alle opdrachtgevers weten te behouden. En sterker nog, het aantal groeit gestaag. 95% van de opdrachten komt binnen via verzekeraars. Alle herverzekeraars accepteren onze rapporten. Dat we dat hebben bereikt is toch iets om trots op te zijn.

Ook voor lastig verzekerbare risico’s melden tussenpersonen zich met enige regelmaat van de klok bij ons. Waarom? Wij denken in oplossingen. Als het niet lukt om een post te plaatsen, dan helpen wij ze aan onafhankelijke informatie, waarmee zij de post wel kunnen onderbrengen. Gewoon, door het risico beheersbaar te maken voor verzekeraars.

Mede dankzij Johan, die van begin tot eind een gedreven risico-inspecteur en ondernemer was, wisten we de drie gestelde doelen te bereiken. Die doelen zullen voor altijd een voortdurende bron van inspiratie zijn. (Foto: Het team van Burghgraef van Tiel & Partners. David Bloem ontbreekt op de foto.)

Burghgraef van Tiel & Partners nieuwsbrief december 2014