Burghgraef Van Tiel & Partners Nieuwsbrief December 2015

Sponsoring Ronald McDonald Huis AMC Amsterdam

Het Ronald McDonald Huis. Wie kent het niet. Maar kent u ook het verhaal erachter? Wat is het Ronald McDonald Huis nou precies? Nederland telt 15 Ronald McDonald Huizen, verspreid over heel Nederland, waarvan twee in Amsterdam. Een daarvan is het Ronald McDonald Huis AMC Amsterdam. En dat is het huis dat dit jaar gesponsord wordt door Burghgraef van Tiel & Partners. Burghgraef van Tiel & Partners Nieuwsbrief december 2015

 In dat huis logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in het Emma Kinderziekenhuis AMC.  Een Ronald McDonald Huis is echter veel meer dan een dak boven het hoofd. Ouders vinden er steun bij het management en de vrijwilligers die er werken. Dat zijn er zo’n 150, die belangeloos meewerken. Een Huis kan geen aanspraak maken op reguliere zorgfinanciering. Het krijgt ook geen subsidie. De families die in het Huis verblijven betalen een bescheiden bijdrage. De meeste kosten worden betaald uit giften en uit de opbrengsten van de HomeRide, een 500 kilometer lang wielerevenement dat eind juni wordt gereden, waarbij fietsers de diverse Ronald McDonald Huizen en Ronald McDonald Vakantielocaties tussen Groningen en Maastricht aandoen. En daarnaast worden de kosten betaald met sponsorbijdragen.

Vriend van het Ronald McDonald Huis AMC Amsterdam

Omdat wij deze instantie een warm hart toedragen hebben wij besloten Vriend te worden van het Ronald McDonald Huis AMC Amsterdam. Deze sponsorgelden komen uit de pot die wij normaliter gebruiken voor eindejaarsrelatiegeschenken en kerstkaarten. Eigenlijk wordt de sponsoring indirect dus gefinancierd door alle opdrachtgevers samen. Hoe mooi is dat!

Wilt u meer weten over het Ronald McDonald Huis AMC Amsterdam? Bezoek de website.