Wasdroger Burghgraef Van Tiel & PArtners

Brand in de droogtrommel

Zoals bij de meeste mensen wel bekend, zijn wasdrogers machines met een verhoogd risico op brand. Dat is een reden om de wasdroger nooit in de nachtelijke uren te laten draaien. En ook niet onbelangrijk: hang een rookmelder aan het plafond in de nabijheid van de droger. Als er dan toch brand in de droger ontstaat, kan je de woning nog op tijd ontvluchten.

Voorkomen is echter beter!

Een van de sterke punten van Burghgraef van Tiel & Partners is het voorkomen van schade. Onze gehele werkwijze is hierop gebaseerd. Ook de kans op een brand in een droger kan je minimaliseren door de volgende voorzorgsmaatregelen te treffen:

  • Na iedere droogcyclus het filter reinigen;
  • Minstens eens per jaar de droger inwendig schoonzuigen. Vergeet hierbij de afvoerslang niet. Er ontstaat namelijk veel stof in de droger. Dit stof hecht zich op de printplaat, stekkers en verwarmingselementen. Eén vonk is dan al voldoende….. Daarom is het zo belangrijk dat je regelmatig het stof verwijdert. Dit kan meestal heel eenvoudig door de bovenplaat van de machine los te maken.

Tip:

Mocht je toe zijn aan een nieuwe wasdroger, dan adviseren wij een warmtepompdroger aan te schaffen. De kans op brand in dit type droger is lager. Daarnaast zijn ze vaak ook een stuk energiezuiniger!

Voorbeelden binnenwerk van een droger van 5 jaar oud, nooit gereinigd

Burghgraef van Tiel & Partners Stofaanzetting in slanggedeelte                                    Burghgraef van Tiel & Partners stofaanzetting bij verwarmingselement

Stofaanzetting in slanggedeelte                   Stofaanzetting bij verwarmingselement

Burghgraef van Tiel & Partners stofaanzetting in droger                                    Burghgraef van Tiel & Partners stofaanzetting op stekkerverbinding

Stofaanzetting in droger                               Stofaanzetting op stekkerverbinding