skip to Main Content

Risicobeheer

Het laten bouwen of verbouwen van een bedrijfspand betekent keuzes maken. Wij kunnen u helpen om de juiste keuzes te maken. Voordat de bouwactiviteiten van start gaan, kan Burghgraef van Tiel, als onafhankelijk adviseur in bouwbegeleiding, de risico’s op het gebeid van brand, inbraak en beveiligingsniveau, voor u in kaart brengen.

Ook wanneer u niet dagelijks betrokken bent bij het bouw- of verbouwproces en behoefte heeft aan duidelijkheid en transparantie, adviseren wij u graag.

Waarom

Risico’s en consequenties

Onze bouwbegeleiding bestaat uit drie fases: nieuwbouwbegeleiding, risico-inventarisatie en het vaststellen van bedrijfsschadebelang. Tijdens deze fases worden alle mogelijke risico’s geanalyseerd zodat (grootschalige) problemen op voorhand kunnen worden voorkomen en u achteraf probleemloos uw pand kunt laten verzekeren. Begeleiding tijdens de projectfase is ook separaat beschikbaar.

Ook tijdens en na de bouw van uw object kunt u van onze dienstverlening gebruik maken. Wij wijzen u op de risico’s en consequenties van eventuele wijzigingen. Zodat u op elk moment de juiste keuzes kunt maken.

Voordelen

Onafhankelijk

Burghgraef van Tiel is een onafhankelijk bureau dat volledig zelfstandig optreedt. Wij zijn niet gebonden aan een verzekeraar of derde partij. Dit maakt dat onze dienstverlening zuiver is gericht op de risicoanalyse, waarbij het risico-object centraal staat. De no-nonsense en rechtdoorzee aanpak kenmerkt onze manier van werken.

Ervaren risicodeskundige

Onze risicodeskundigen – waarvan een groot deel RisicoProfessional ((RRP) is – staan ingeschreven in het register RisicoProfessional (RRP) bij het NVVK en beschikken over alle noodzakelijke kennis en ervaring. Zij volgen een permanent educatietraject in de vorm van externe- en inhouse trainingen.

blank

Brede expertise

Door de jaren heen hebben wij een brede expertise opgebouwd met het begeleiden van bouwprojecten. Hierbij kunt u denken aan industriële complexen, winkelcentra, horeca, kantoren, woningen en zorg gerelateerde nieuwbouw.

Maatwerk en verder

Op basis van uw specifieke wensen gaan wij voor u aan de slag. Wij treden daarbij op als uw raadgevende, onafhankelijke risicodeskundige. Daarbij leveren wij altijd maatwerk en denken wij verder dan de meest voor de hand liggende oplossingen.

Opleiding

Burghgraef van Tiel biedt opleidingen en trainingen aan. De opleiding risicodeskundige bestaat uit verschillende modules die zijn uitgeschreven en als naslagwerk kunnen worden gebruikt. Na het behalen van het examen wordt de opleiding door de NVVK met 50 PE punten gewaardeerd.

Alle segmenten

Wij zijn actief in alle segmenten van zowel het bedrijfsleven, de non-profit sector als semioverheid. Van MKB tot beursgenoteerde ondernemingen. Onze risicodeskundigen zijn vakspecialisten die weten waar zij het over hebben.

Onze werkwijze

Opdrachtverstrekking

Nadat de doelstelling voor een opdracht is vastgesteld, worden de financiële component en de uitvoeringstermijn besproken. Na akkoord van onze opdrachtgever wordt het proces gestart.

Fases bouwbegeleiding

Beoordeling

In deze eerste fase wordende uitgangspunten van het nog te bouwen of te verbouwen object, samen met u, uw architect en de aannemer, doorgenomen. Onderstaande aandachtspunten zullen onder andere worden behandeld:

  • Gekozen bouwmaterialen
  • Niveau beveiligingsinstallaties (brandgebied)
  • Niveau beveiligingsinstallaties (inbraak- en toegangscontrole)
  • Niveau overige beveiligingen (overspanning)
  • Niveau brand beperkende maatregelen (bijv. brandwerende scheidingen)
  • Beveiligingsniveau procesinstallaties
  • Zonnepanelen
  • Oplevering technische installaties
  • Mogelijke risicoverzwaring door klimaatverandering

Deze fase bestaat uit een gesprek met de betrokken partijen. Als alle benodigde informatie is verstrekt, wordt er een rapportage opgesteld, waarin de belangrijkste aandachtspunten worden behandeld.

Risicoanalyse

In de tweede fase, die plaatsvindt als de bouw in de eindfase zit, wordt er een risicoanalyse opgesteld. Wij maken voor dit onderdeel gebruik van onze full-scan rapportage, inclusief het gradingmodel. Deze rapportage beschrijft alle relevantie risico’s en beschermingsniveaus en kan worden gebruikt voor het afsluiten van uw brandverzekering.

Bedrijfsschadebelang nieuwbouw

In de derde fase berekenen wij het nog te verzekeren bedrijfsschadebelang, dat benodigd is voor de zekerheidsstelling van de continuïteit. Samen met u en uw verzekeringsmakelaar analyseren wij de afhankelijkheid van uw bedrijf van interne en externe factoren en de wijze waarop dit in de bedrijfsschadedekking geïntegreerd kan worden.

Klanttevredenheid

Burghgraef van Tiel legt de lat hoog waar het gaat om de kwaliteit van haar producten. Daarom zijn onze consultants voortdurend op zoek naar verbetering in onze dienstverlening.

Na het afronden van de opdracht nodigen wij onze opdrachtgevers uit om deel te nemen aan een klanttevredenheidsonderzoek.

 

Weet u al wat u nodig heeft? Vraag eenvoudig een vrijblijvende offerte aan.
Back To Top
×Close search
Zoeken