skip to Main Content

De risico's voor u in beeld

Burghgraef van Tiel heeft een zeer ruime kennis op het gebied van risico-inspecties in vrijwel alle industriële bedrijfstakken (veel maakindustrie) van het bedrijfsleven, de non-profit sector, de (semi)overheid, het midden- en kleinbedrijf en de agrarische sector.

Wij houden ons dagelijks bezig met het (internationaal) onafhankelijk inventariseren en adviseren van bedrijven om de kans op schade te reduceren en, mocht het toch mis gaan, de omvang hiervan te beperken. Dit verhoogt de continuïteit van uw bedrijf.

Onze analyses, zowel in het kader van de brandverzekering als aansprakelijkheidsverzekering, zijn erop gericht om de kans op dreigingen en de eventuele gevolgen te analyseren en te kwantificeren, zodat er een bewuste en onderbouwde aanpak gerealiseerd kan worden om de dreiging zoveel mogelijk weg te nemen. Deze aanpak is maatwerk en afhankelijk van vele factoren.

Deze onafhankelijke risico inventarisaties voeren wij uit voor zowel het bedrijfsleven als ook voor verzekeraars, assurantiemakelaars en volmachten.

Waarom

Waarom inspecteren

Risico-inspecties zijn een belangrijke eerste stap van een risicomanagementproces. Weet u immers wat de risico’s zijn, dan kunt u anticiperen en ingrijpen voordat het te laat is. Hiermee kunnen grootschalige problemen worden voorkomen en kan de bedrijfscontinuïteit gewaarborgd worden.

Met een risico-inspectie bekijken, inspecteren en beoordelen onze risicodeskundigen alle onderdelen en processen van een bedrijf die potentieel schade zouden kunnen veroorzaken. Onze bevindingen worden verwerkt in een rapportage, waarin de problemen gedetailleerd worden beschreven. In onze rapportage vindt u ook onze adviezen en aanbevelingen over hoe de problemen het beste kunnen worden opgelost.

Voordelen

Onafhankelijk

Burghgraef van Tiel is een internationaal opererend en onafhankelijk bureau dat volledig zelfstandig optreedt. Wij zijn niet gebonden aan een verzekeraar of derde partij. Dit maakt dat onze dienstverlening zuiver is gericht op de risicoanalyse, waarbij het risico-object centraal staat. De no-nonsense en rechtdoorzee aanpak kenmerkt onze manier van werken.

Ervaren risicodeskundige

Onze risicodeskundigen – waarvan een groot deel RisicoProfessional (RRP) is – staan ingeschreven in het register RisicoProfessional (RRP) bij het NVVK en beschikken over alle noodzakelijke kennis en ervaring. Zij volgen een permanent educatietraject in de vorm van externe- en inhouse trainingen.

blank

Acceptatie

Burghgraef van Tiel staat garant voor betrouwbare en actuele rapportages die voldoen aan de acceptatiecriteria van verzekeraars.

Rapportage

De rapportage geeft een volledig beeld van het risico-object. Hierin bieden wij verschillende formats aan. Een zeer uitgebreid rapport of een beknopte rapportage. Welke rapportagevorm wordt gekozen is afhankelijk van het type bedrijf. Wilt u hier meer over weten, neem dan contact met ons op.

Brandverzekering

Alle gedekte evenementen op de uitgebreide brandverzekering staan bij ons standaard beschreven in de rapportage. Indien gewenst kan dit uitgebreid worden met aanvullende gevaren, bijvoorbeeld in geval van een all-risk polis.

Opleiding

Burghgraef van Tiel biedt opleidingen en trainingen aan. De opleiding risicodeskundige, bestaat uit verschillende modules die zijn uitgeschreven en als naslagwerk kunnen worden gebruikt. Na het behalen van het examen, wordt de opleiding door de NVVK met 50 PE punten gewaardeerd.

Branchekennis

Wij zijn actief in alle branches van verzekeraars, intermediairs, gevolmachtigden tot agrarische bedrijven, gemeenten en het midden- en kleinbedrijf. Onze risicodeskundigen zijn vakspecialisten die weten waar zij het over hebben.

Onze werkwijze

Opdracht

Nadat het doel van de opdracht, de bijbehorende kostenindicatie en de geplande uitvoeringstermijn besproken zijn, wordt het proces gestart.

Uitvoering

Onze risico deskundigen plannen een bezoek bij u op locatie. Daarbij is het belangrijk te vermelden dat al onze mensen VCA-Vol gecertificeerd zijn. Veiligheid staat bij ons hoog aangeschreven.

Onze bezoeken bestaan altijd uit een interview met aansluitend een rondgang door het bedrijf waarbij wij alle processen en procesveiligheden beoordelen. Na de rondgang volgt een wrap-up waarbij eventuele verbeterpunten/aanbevelingen zullen worden besproken.

Maatwerk

Een risico-inventarisatie kan in meerdere rapportagemodellen worden uitgevoerd.

Klanttevredenheid

Burghgraef van Tiel legt de lat hoog waar het gaat om de kwaliteit van haar producten. Daardoor zijn onze risicodeskundigen voortdurend op zoek naar verbetering in onze dienstverlening.

Na het verzenden van de rapportage, nodigen wij onze opdrachtgevers uit om deel te nemen aan een klanttevredenheidsonderzoek.

Weet u al wat u nodig heeft? Vraag eenvoudig een inspectie aan.
Back To Top
×Close search
Zoeken