skip to Main Content

Burghgraef van Tiel heeft veel ervaring met het in kaart brengen van de risicofactoren in de horeca en leisure sector. Onze experts weten waar zij het over hebben en kennen de procedures en uitgangspunten van de centrale- en lokale overheid.

Gedifferentieerd

Horecabedrijven vallen in de regel onder de gebruiksfunctie “bijeenkomstfunctie”, waarbij de definitie als volgt luidt: een gebruiksfunctie voor het samenkomen van mensen voor kunst, cultuur, godsdienst, communicatie, kinderopvang, het verstrekken van consumpties voor het gebruik ter plaatse en het aanschouwen van sport.

Koninklijke Horeca Nederland is één van de grootste brancheorganisaties van Nederland, die de belangen van haar leden behartigd. Koninklijke Horeca Nederland kent zes sectoren.

Deze zes sectoren zijn:

  • drankensector
  • fastservice sector (ijssalons, cafetaria’s, ed.)
  • restaurantsector
  • hotelsector
  • partycatering
  • toerisme en recreatie.

Attractieve goederen

Het inbraakrisico in de horecabranche mag niet worden onderschat. Vooral de huidige uitgaansgelegenheden hebben een toename aan attractieve goederen in hun panden ondergebracht. Naast het ontvreemden van attractieve goederen speelt natuurlijk ook het vandalismerisico in de branche een hoofdrol.

De belangrijkste goederen zijn:

  • beeld- en geluidsapparatuur
  • computerapparatuur
  • dranken
  • geld
  • tabakswaren

Beoordelen risico’s

Bij het beoordelen van de verzekerbare risico’s in sector horeca & leisure wordt gekeken naar een grote verscheidenheid aan zaken.

De belangrijkste onderdelen zijn:

  • (horeca)bedrijfsvormen
  • max. aantallen bezoekers per horecavorm en/of zalen, kamers e.d.
  • soorten gasten of doelgroep(en)
  • kwaliteit, kwantiteit en historie van het management
  • verwachte omzet in het komende jaar, is er sprake van sterke seizoensinvloeden
  • wordt het pand bewoond / door wie, en hoe verschaft deze zich toegang
  • voorzieningen voor het deponeren, opslaan en afvoeren van afval
  • kwaliteit van de elektrische installatie
  • open haard, materiaal schoorsteen,  veegfrequentie, opslag hout, etc.

Bovengenoemde onderdelen zijn van toepassing op de gehele horeca & leisure sector. Daarnaast zijn er een aantal specifieke risicofactoren die gelden voor bepaalde niches.

Onze dienstverlening

U kunt bij ons terecht voor een gedegen risicoanalyse. Dit is een belangrijke eerste stap van uw risicomanagementproces. Weet u immers wat de risico’s zijn, dan kunt u anticiperen en ingrijpen voordat het te laat is.

Back To Top
×Close search
Zoeken