skip to Main Content

Bedrijven worden zich meer en meer bewust van mogelijke risico’s. Dat zien wij onder andere terug in de forse stijging in het aantal opdrachten. Om aan de voortdurende vraag te kunnen voldoen hebben we per 1 december jongstleden het team uitgebreid met risico-inspecteur Joris Raaijmakers. Voorheen werkte Joris als risicospecialist bij Zuiderhuis Assurantiën B.V. en bediende hij voornamelijk zakelijke klanten in het segment ‘Handel, Industrie en Diensten’ en de agrarische sector.

Met zijn praktijkkennis van techniek en zijn agrarische opleiding kwam hij begin jaren ‘90 bij toeval in de verzekeringen terecht waar hij als adviseur Mkb-bedrijven bezocht. In 2004 maakte hij de overstap naar de acceptatieafdeling van een verzekeraar. Met zijn mandaat om risico’s tot 20 miljoen te accepteren zag hij destijds al rapporten van Burghgraef van Tiel voorbijkomen. Rapporten die hij beoordeelde ter acceptatie van een verzekering. Ook bij zijn volgende baan bij een bank kreeg hij veel met verzekeraars te maken. Daar was hij verantwoordelijk voor het segment Groot Zakelijk. En steeds weer ging hij met inspecties mee, zodat hij goed wist hoe hij zijn klanten moest adviseren.

Zijn interesse voor het inspectievak was gewekt en hij volgde de opleiding tot risicodeskundige. Joris: “Verzekeren begint bij risico’s en preventie. Hoe kan je het risico op schade zo klein mogelijk maken. Dat is belangrijk. Je kan je voorstellen dat ik heel graag de opleiding tot risicodeskundige wilde volgen. Met die kennis op zak kan je je klant namelijk veel beter adviseren. Je moet het risico zien te mitigeren. Verzekeren is namelijk de eindoplossing. Dit is iets wat ik altijd al heb meegenomen in gesprekken.”

Het juiste gesprek voeren

Bij zijn vorige werkgevers heeft hij goede basiskennis opgebouwd, die verdiept werd door de opleiding van Burghgraef van Tiel. Tijdens de opleiding leerde hij niet alleen de technische achtergrond van inspecties, maar ook hoe je bijvoorbeeld het juiste gesprek met de klant voert. “Door de juiste vragen te stellen, kan je het juiste risico boven tafel halen. Daar kan je preventiemaatregelen op inzetten. Echter, als je als ondernemer niet goed met preventie omgaat, dan kan je nog zo goed beveiligd zijn, maar als je de preventiemaatregelen niet goed opvolgt, dan krijg je alsnog een schade, bijvoorbeeld brand. Als de mindset goed is, dan wordt de kans op schade ook verkleind”, aldus Joris.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Hoe leuk Joris het advieswerk ook vindt, als risico-inspecteur aan de slag gaan heeft hem altijd al getrokken. Hij trok de stoute schoenen aan en benaderde Burghgraef van Tiel die hem met open armen ontving. Joris kijkt uit naar het leuke, inhoudelijke werk en de diversiteit. “Samen met collega’s die goed zijn in het vak het preventieniveau van bedrijven op optimaal niveau brengen. Daar kan ik me op verheugen. Bij Burghgraef van Tiel werken ‘vakidioten’ in de positieve zin des woords, die voor kwaliteit gaan. Daar hou ik van. Ik hoop dat ik ondernemers in een positieve mindset ten opzichte van preventie kan meenemen om de continuïteit beter te waarborgen, zodat bedrijven beter verzekerbaar zijn, worden en blijven. Want de verzekerbaarheid staat onder druk. En ik hoop dat dat door mijn bijdrage beter wordt.”

Back To Top
×Close search
Zoeken