skip to Main Content

Sinds eind november kent Burghgraef van Tiel & Partners een nieuwe  risicodeskundige in opleiding: Annemiek Boks-Schouten. Annemiek is tevens de eerste vrouwelijke risico-inspecteur ooit werkzaam voor Burghgraef van Tiel. Met een hydrauliekmonteur als vader is Annemiek van kinds af aan omringd door techniek. Niet verwonderlijk dat zij HTS-werktuigbouwkunde is gaan studeren. Zij heeft inmiddels tal van verschillende technische functies gehad. Zo is ze als engineer en projectcoördinator werkzaam geweest in de wereld van klimaat-, pomp- en off-shore installaties voor zowel de utiliteitsbouw als de (petrochemische) industrie. Maar het was tijd voor een nieuwe uitdaging.

Annemiek is niet anders gewend dan de technische ‘mannen-wereld’ en is hier op haar plek. Wat haar echter steeds minder ging aanspreken was het werken in een projectomgeving. In haar eerdere functies gedijde Annemiek het meest als zij op pad ging: ‘buitenspelen’, zoals zij dat noemt. Zij besloot een carrièreswitch te maken en ging op zoek naar een technische functie waar het werken in het veld een groter deel uitmaakt van haar werkzaamheden. Toen ze via via gewezen werd op de functie van risico-inspecteur wist ze dat een dergelijke functie haar goed zou passen. Als risico-inspecteur zal ze veel contact hebben met klanten en zal ze bij veel bedrijven een kijkje in de keuken mogen nemen. Ze zal bovendien steeds weer nieuwe dingen tegenkomen en kan zich blijven ontwikkelen.

Annemiek loopt nu nog mee met ervaren inspecteurs en zal in januari starten met de Opleiding Risicodeskundige van Burghgraef van Tiel. Ze kan niet wachten tot ze zelfstandig mag inspecteren. Dat zullen in het begin de kleinere risico’s zijn. Haar grootste wens is ooit de grote industriële risico’s te mogen beoordelen, want dat is de wereld waar ze veel affiniteit mee heeft. Voor nu geniet ze van deze leuke baan die veel energie geeft, in een prettige werkomgeving met leuke collega’s.

Back To Top
×Close search
Zoeken