skip to Main Content

Binnenkort starten wij weer met de Opleiding Risicodeskundige. Een van de trainers is Erik Prins die sinds 2021 het werk van risicodeskundige combineert met het verzorgen van de opleiding Risicodeskundige en tal van InCompanytrainingen en webinars voor Burghgraef van Tiel.

Erik en Jurjen kennen elkaar al vanaf 2001. Destijds waren zij en Johan van Tiel collega’s. Met de oprichting van BvT in 2004 scheidden hun wegen zich tot Erik tien jaar later in dienst trad van BvT.

“Ik had Jurjen in 2013 benaderd of ik voor hem kon werken. Dit lukte in eerste instantie niet, maar in 2014 werd ik door hem benaderd om als risico-inspecteur voor BvT aan de slag te gaan. Daar hoefde ik niet lang over na te denken, niet in de laatste plaats omdat de samenwerking met Jurjen altijd al heel plezierig was. Ik was op dat moment werkzaam als zelfstandig assurantietussenpersoon, maar wilde eigenlijk wel weer graag het inspectievak in. En dat werken voor BvT voelt tot op de dag van vandaag goed. De informele sfeer en platte organisatie hebben zo hun bekoring. Jurjen is bovendien een prettige werkgever: scherp op de inhoud, goed op de relatie.”

Ook InCompanytrainingen

Erik geeft aan een goede leerschool gehad te hebben. Hij is namelijk al in 2001 door Jurjen opgeleid. En nu pakt hij het opleidingsstuk voor een groot deel van Jurjen over. “Het is machtig mooi werk om kennis te delen. De groepen zijn nooit groot, omdat je dan niet de persoonlijke aandacht kan schenken aan de deelnemers. Daarom vinden er doorgaans twee opleidingen per jaar plaats: één in het voorjaar en één in het najaar. Nu preventie steeds belangrijker wordt is er echter steeds meer interesse voor de Opleiding Risicodeskundige waardoor de opleiding soms wat frequenter gegeven wordt. Zo zijn er in januari 2023 twee parallelle opleidingsgroepen.

Daarnaast zijn er in de eerste helft van 2023 ook alweer drie InCompanytrainingen voor verzekeraars en een aantal verdiepingstrainingen ingepland voor de aangesloten tussenpersonen van een volmachtpartij. “Het komend halfjaar zit het opleidingsprogramma van Burghgraef van Tiel dan ook al aardig vol.”

Start Opleiding Risicodeskundige

In september daarentegen start Erik weer met een nieuwe Opleiding Risicodeskundige. “Om calamiteiten te voorkomen maken wij tijdens die opleiding zichtbaar wat de risicofactoren zijn en hoe je die kunt uitsluiten of beheersen. Daarnaast besteden wij ook aandacht aan de nieuwste technische ontwikkelingen om schades te voorkomen. De opleiding bestaat uit 17 modules die ieder een risicoaspect of branche belichten. Iedere week vindt er een trainingsdag plaats die van 10.00 tot 17.00 uur duurt. In 10 trainingsdagen wordt de gehele opleiding doorlopen die afgesloten wordt met een examen.”

De Opleiding Risicodeskundige wordt door het NIVRE voor zowel de Register-Experts als de Register-Risicodeskundigen met 6 PE-punten gewaardeerd. De NVVK waardeert de opleiding met 50 PE-punten. Meer weten over de opleiding? Klik hier.

Alvast aanmelden?

De eerste basistraining waar geïnteresseerden dus op in kunnen tekenen vindt in september 2023 plaats. Ook daarvoor geldt echter dat BvT vasthoudt aan een kleine groep, omdat het anders ten koste gaat van de interactie. Wil je zeker zijn van een plek in de eerstvolgende opleiding? Meld je dan alvast aan!

Back To Top
×Close search
Zoeken