skip to Main Content
Opleidingen

Opleidingen en btw-vrijstelling

Al onze opleidingen en incompanytrainingen zijn ondergebracht in de Troostwijk Academy die begin dit jaar gestart is met de nieuwe, hybride leeromgeving. De eerste lichting van de opleiding Risicodeskundige nieuwe stijl rondt de leergang in april af. De tweede groep start in september. Of worden het meerdere groepen? De eerste reacties op deze ‘blended learning’ methode, waar deels online en deels fysiek gewerkt wordt, zijn in ieder geval positief.

De opleiding Risicodeskundige wordt al vanaf de start van het bedrijf gegeven aan eigen medewerkers én medewerkers van alle grote makelaars, verzekeraars en tussenpersonen. Niet alleen in eigen land, ook over de landsgrenzen en in andere talen. En vanaf 2024 dus ook deels online.

Ook incompanytrainingen

Naast de diverse opleidingen verzorgen wij ook veel incompanytrainingen. Momenteel verzorgen we er zo’n kleine tien. De inhoud van dergelijke incompanytrainingen wordt op basis van zaken als behoefte en portefeuillesamenstelling per opdrachtgever samengesteld. Hierdoor ontstaat voor elke opdrachtgever een training op maat.

Btw-vrijstelling

Goed nieuws voor cursisten en hun werkgevers: vanaf 1 april zijn onze opleidingen vrijgesteld van btw. Wij hebben namelijk de audit van het CPION glansrijk gehaald en zijn nu als geaccrediteerde opleidingsinstantie opgenomen in het centrale register van het CRKBO.

De kosten voor deelname zullen daardoor significant dalen, waardoor er wellicht een toename zal zijn in het aantal aanmeldingen. Alle opleidingen en incompanytrainingen kunnen op voorhand online geboekt worden, dus waar wacht je nog op?

Alles via de nieuwe online omgeving

Voor het gehele aanmeldingsproces en de documentatie van de opleidingen en incompanytrainingen wordt vanaf 2024 de online leeromgeving van de Troostwijk Academy ingezet. Daarmee zijn de dikke ordners waarin de lesstof gebundeld was voorgoed verleden tijd.

Nu de opleiding via blended learning wordt aangeboden kunnen deelnemers de theorie om deel te mogen nemen aan de fysieke lessen in hun eigen elektronische omgeving terugvinden. Zo kan de training deels op afstand worden gegeven en cursisten zijn daardoor bovendien flexibeler in hun tijdsbesteding. De ervaring heeft nu al geleerd dat deelnemers het fijn vinden om zo gestructureerd door de lesstof heen te gaan. Zij kunnen ook – los van de lesdagen – in de online omgeving vragen stellen aan de hoofdtrainer Erik of met elkaar in gesprek gaan.

Hoofd Opleidingen Erik Prins: “Wij zien nu al dat er veel gebruik gemaakt wordt van deze features en dat er progressie zit in de omgeving die voor de leerervaring geweldig is. Na afloop van de opleiding hebben deelnemers overigens nog een jaar lang toegang tot de kennisbibliotheek. Dat is een omgeving waar de meest up-to-date informatie te vinden is, wat eigenlijk verplichte kost zou moeten zijn, gezien de snelheid waarmee de regelgeving en risico’s veranderen. Want die zijn na een jaar vaak alweer gedateerd. Daarom kunnen deelnemers zich na het verstrijken van dat jaar voor een relatief gering bedrag op de kennisbank abonneren.”

Waar bestaat de opleiding Risicodeskundige uit?

Tijdens de opleiding wordt zichtbaar gemaakt wat de risicofactoren zijn, hoe je risico’s kunt uitsluiten dan wel beheersen, zodat erger voorkomen kan worden. Standaard worden tegenwoordig overigens ook de nieuwste modules nieuwe energie en innovaties in de agrarische sector in de opleiding meegenomen. Daarmee bestaat de opleiding uit 18 modules die ieder een specifiek risicoaspect of branche belichten. De cybermodule zal in september toegevoegd worden.

Trainingsdagen duren van 10.00 tot 17.00 uur en vinden eens per week plaats. Zo wordt in 10 trainingsdagen de gehele opleiding doorlopen. De training wordt afgesloten met een examen. Meer weten over de opleiding? Klik hier.

Permanente educatie

Goed nieuws voor experts met een PE-verplichting. Zowel Register-Experts als Register-Risicodeskundigen krijgen van het NIVRE 6 PE-punten voor het volgen van de opleiding Risicodeskundige. De NVVK waardeert de opleiding met 50 PE-punten. En er worden tegenwoordig terugkomdagen georganiseerd.

Nu inschrijven?

Sinds we overgegaan zijn op de nieuwe leeromgeving staan de inschrijvingen permanent open. De inschrijving voor de opleiding in september is dan ook alweer in volle gang en meer dan de helft van het aantal plekken is inmiddels al vergeven. We werken met groepen van maximaal 20 personen maar dat betekent gelukkig niet dat er maar 20 plekken zijn. Als er voldoende animo is starten we in september namelijk met twee groepen. Wil je echter verzekerd zijn een van plekje? Schrijf je dan maar alvast in.

Back To Top
×Close search
Zoeken