skip to Main Content

Samen met zes andere ondernemers uit Bolsward maakt Jurjen Burghgraef zich komend weekend sterk voor het KWF Kanker Bestrijding en de Nederlandse Hartstichting door alles te geven wat in hem zit. Dit doet hij door op eigen kracht al steppend de Elfstedentocht af te leggen. En niet ‘gewoon’ één keer, maar twee keer de afstand van 230 km. Dit betekent – met een beetje mazzel – ‘maar’ zo’n 35 uur op eigen kracht steppen: afwisselend 10 x met het linkerbeen en 10 x met het rechterbeen. En nee, geen estafette zoals velen denken, maar ieder stept voor zich die 460 km. Gekkenwerk? Ja. Dat klopt. En – heel eerlijk – dat vinden zij zelf ook. En toch stapt Jurjen komende vrijdagnacht op de step.

De goede doelen

Jurjen: “Inmiddels zijn we al anderhalf jaar aan het trainen, want corona gooide vorig jaar ook voor dit evenement ‘roet in het eten’. Unaniem hebben we besloten om onze monstertocht een jaar op te schuiven.

Nu willen wij, met inachtneming van de corona maatregelen die nu gelden, deze uitdaging tóch aangaan. Want de twee goede doelen die wij hebben uitgekozen, de kankerbestrijding en de Hartstichting, hebben door corona ook minder donaties ontvangen. En dat terwijl het geld daar hard nodig is voor onderzoek naar behandelmethodes. Waarom ik alles geef? Lees dat maar op onze website: www.step460.nl.”

Wanneer?

De steppers vertrekken in de nacht van vrijdag 21 op zaterdag 22 mei, de dag voor Pinksteren. Ze hopen in de loop van de zaterdagavond weer aan te komen in Bolsward. Even rust, hapje eten en dan om middernacht nóg een keer.

Donaties

Inmiddels is er een redelijk bedrag opgehaald voor beide goede doelen. Maar het kan altijd méér. Met uw steun komen we steeds dichterbij. Dichter bij die ene dag waarop we kanker en hart- en vaatkwalen verslaan.

Wilt u ons direct steunen? Dat kan via deze onderstaande link.

In ruil voor uw donatie doen wij uiteraard wat terug. Wilt u dat we uw logo op de website zetten? Vermeld dat even bij het berichtenveld. Dan nemen wij snel contact op.

Back To Top
×Close search
Zoeken