skip to Main Content

Burghgraef van Tiel heeft in februari zijn risico-inspectieteam versterkt met de 31-jarige Frederik Marinissen. Frederik was de afgelopen vier jaar als inspecteur werkzaam bij een klein bedrijf waar hij onder andere Meerjaren Onderhoudsplannen (MJOP’s) opstelde voor VvE’s op basis van de NEN2767. Hij besloot zijn werkterrein te vergroten en solliciteerde aanvankelijk op een functie als taxateur bij Troostwijk. Tijdens het gesprek bleek echter dat hij met zijn kennis en ervaring beter bij het inspectieteam van Burghgraef van Tiel paste en zo kwam hij bij ons terecht.

Frederik: “Ik zat ‘op mijn eind’ bij dat kleine bedrijf en was op zoek naar een wat groter bedrijf waar ik mensen zou ontmoeten en meer doorgroeimogelijkheden zou hebben. Ook al is Troostwijk een wat grotere speler, door de aard van het bedrijf voelt het nog steeds als een kleine organisatie. Tijdens het sollicitatiegesprek werd ik echter geattendeerd op de vacature bij Burghgraef van Tiel. Eigenlijk sloot die functie meer aan op wat ik deed en ik heb vervolgens ook een gesprek gehad met Jurjen. Ik heb er geen seconde spijt van gehad dat ik deze ommezwaai heb gemaakt.”

Advies op maat

“Ik zie nu veel bedrijven, spreek veel ondernemers en probeer te begrijpen wat ze doen, hoe en waarom ze de dingen doen die ze doen. Want daar moet je een advies op maken. Dat is best lastig. Gelukkig loop ik ook veel mee met Jurjen en andere collega’s. Van hen leer ik veel. Er zijn grote bedrijven, waar niet zoveel gebeurt en soms heb je te maken met kleine bedrijfjes waar ontiegelijk veel gebeurt. Dan is het aan ons om de gulden middenweg te kiezen, want je kan wel overal risico‘s zien, maar het moet wel werkbaar blijven voor de ondernemer. Wat is nou precies een risico en wanneer is een risico acceptabel? Daar krijg ik handvatten voor mee. De interne opleiding die alle inspecteurs moeten volgen is vanwege corona helaas nog niet gestart. Daarom loop ik nu ook zoveel met collega’s mee. Zij leren mij waarom een mogelijk risico bij het ene bedrijf niets te betekenen heeft, terwijl het bij een ander bedrijf wel echt een risico is.”

Veel verschillende opdrachten

“Kijk je bijvoorbeeld naar een houtbewerkingsbedrijf, dan zijn er enkele facetten die altijd gelden, waar je altijd rekening mee moet houden. Mijn eerste inspectie was bij een bedrijf dat dure houten vloeren produceert. Zij deden alles: van slijtagetrommels tot schuurmachines aan toe. Toch betekende dat niet dat zij gelijk een probleem hadden. Dit bedrijf werkte namelijk heel schoon en netjes, want zij hadden één iemand rondlopen die alles steeds gelijk schoonmaakte. Direct daarop bezocht ik een ander houtbewerkingsbedrijf. Dat bedrijf verrichtte minder handelingen, terwijl zij juist heel vies en rommelig werkten. Zo zie je maar. Een groot bedrijf met veel handelingen betekent niet per definitie een groter risico dan een klein bedrijf met weinig handelingen.  Ik denk dat het werk – door het maatwerk dat wordt geleverd en de variatie in opdrachten – me niet snel zal vervelen.”

Back To Top
×Close search
Zoeken