skip to Main Content

Al jarenlang is Burghgraef van Tiel een vertrouwde en strategische partner voor verzekeraars, assurantiemakelaars, intermediair en volmachten. Dagelijks voeren wij risico-inspecties uit en geven wij preventieadviezen.

Waarom een Risico-Inspectie?

De meeste schades beginnen klein, maar worden groot doordat er niet voldoende veiligheidsmaatregelen getroffen zijn. Want achteraf bezien hadden de meeste schades kunnen worden voorkomen. Daarom proberen wij juist van tevoren de risico’s in beeld te krijgen zodat we deze bespreekbaar kunnen maken.

Wat is een Risico-Inspectie?

Hoe gaat een dergelijke risico-inspectie in zijn werk? Wij starten in de basis altijd met een kort interview waarin wij de ondernemer vertellen wat wij gaan doen en met welk doel. Het aantal grote schades verminderen, de frequentie van schades verminderen en de schade-omvang verminderen. Na het interview doen wij de rondgang door het bedrijf en tijdens of na die rondgang worden de bevindingen met de ondernemer besproken. Deze worden vervolgens verwerkt in een heldere rapportage die ook wordt voorzien van een preventiebijlage met tips en aandachtspunten, zodat het risicoprofiel verbeterd kan worden.

Riskmanagement platform

Voor de beoordeling van risico’s maakt Burghgraef van Tiel o.a. gebruik van het riskmanagement platform van Oodit. Dankzij dit platform kan op eenvoudige wijze gestructureerde data verzameld worden. Zo biedt deze softwaretool grip op een portefeuille en helpt de tool om te sturen op openstaande preventiepunten.

Een sterk punt in onze dienstverlening is dat wij een schade altijd achteraf analyseren. Want van een schade kan je ook veel leren. Deze analyse leggen wij vervolgens vast in onze datatool en ons trainingsprogramma.

Back To Top
×Close search
Zoeken