skip to Main Content

Om aansprakelijkheidsschade te voorkomen hebben wij vorig jaar samen met advocate Martina Smit een workshop ontwikkeld die geheel gericht is op aansprakelijkheid. De module valt niet binnen de opleiding Risicodeskundige, maar wordt wel aangeboden als vast onderdeel van het opleidingscurriculum van de Troostwijk Academy.

Martina Smit, al 18 jaar werkzaam als advocaat, gespecialiseerd in verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht: “De nieuwe module voorziet in een lacune in kennis waar grote behoefte aan is. In eerste instantie hebben we de workshop ontwikkeld voor het intermediair, maar we merken dat ook verzekeraars, inspecteurs en experts erin geïnteresseerd zijn. Er zijn dan ook al wat aanpassingen aan de basisinhoud van de workshop gedaan.

Tijdens de workshops richten wij ons op risico’s bij grootzakelijke, nationaal georiënteerde bedrijven waarop Nederlands recht van toepassing is én op de adviseurs die op die risico’s werkzaam zijn. Alle risico’s in relatie tot de werkgevers-, beroeps- en productaansprakelijkheid worden gedurende een dagdeel besproken. Dus ook de beroepsaansprakelijkheid van de tussenpersoon zelf.”

Door cursisten deze kennis mee te geven kan aan de voorkant voorkomen worden dat er aansprakelijkheidsschade ontstaat. Het gaat dus vooral om het creëren van bewustzijn, het maximeren van de kennis en de verbreding om het eigen vak beter uit te kunnen voeren. Als deelnemers zich bewust zijn van het risico en de wet die daar de juridische grondslag voor is kennen, dan kunnen ze ook gemakkelijker aan hun eigen zorgplicht voldoen. En ze kunnen bovendien een passende verzekering aanbieden. Daarnaast kunnen ze ook op een passende manier hun cliënt bijstaan als de cliënt wordt aangesproken door derden.

Cursisten worden vooraf aangemoedigd om vragen, onderwerpen en praktijkproblemen aan te dragen, zodat die tijdens de workshop kunnen worden behandeld, want het is een interactieve workshop. Het aantal deelnemers is dan ook gemaximeerd tot 20, want als deelnemers eenmaal in een veilige ruimte zitten, voelen ze zich vrij om vragen te stellen.

Deelnemen?

Tussenpersonen die meer kennis willen opdoen van aansprakelijkheidsrisico’s, zodat zij hun functie beter kunnen oefenen en kunnen voldoen aan hun zorgplicht worden uitgenodigd eens een kijkje te nemen bij de informatie over de aansprakelijkheidsworkshop op de site van de Troostwijk Academy.

Back To Top
×Close search
Zoeken