skip to Main Content

In december 2023 is ons team uitgebreid met risicodeskundige Ian Botterblom. Ook al loopt hij al een tijdje mee, bij iedere toevoeging aan het team hoort natuurlijk een introductie! Ian vertelt over zijn eerste maanden bij ons mooie bedrijf en over zichzelf.

Hij begon als projectleider bij EversPartners en werd daarna risicodeskundige bij CED. De kortere reistijd en goede opleidingsmogelijkheden die het bedrijf biedt maakten dat hij de overstap deed naar Troostwijk | BvT. “Ik ben ooit via een detacheringsbureau in aanraking gekomen met de wereld van risico-inspecties. Hier wilde ik meer over weten! Ik heb toen al wat ervaring op kunnen doen in het werkveld en daar heb ik tijdens de opleiding die ik momenteel volg profijt van doordat ik de theorie kan koppelen aan de praktijk.” Ian is nu over de helft van de opleiding. Hij maakt deel uit van de eerste groep die de opleiding via de nieuwe, online leeromgeving volgt en geeft aan dat het erg goed geregeld is. “Alles is duidelijk en behapbaar. De online omgeving werkt ook goed en de lessen zijn allemaal heel relevant.”

Hij is niet alleen lovend over de opleidingsmogelijkheden maar ook over de sfeer bij zijn nieuwe werkgever. “Ik ben meer dan een half jaar geleden begonnen en ben toen zo goed ontvangen! Er heerst een open sfeer en ik werk met fijne collega’s. Ik ben voor mijn werk natuurlijk veel op pad en werk ook vaak thuis maar aan het einde van de maand komen wij altijd samen voor overleg.” Tijdens deze maandelijkse meetings is er soms ook plaats voor bijvoorbeeld een gastspreker die een workshop geeft over interessante ontwikkelingen in de branche. “Onlangs was er toevallig iemand die ons meer vertelde over de wet- en regelgeving: advocate Martina Smit die ook de training Aansprakelijkheid geeft vanuit de Troostwijk Academy. Dat is voor mij heel interessant omdat ik meer verstand heb van de technische kant en nog niet zoveel van de wet- en regelgeving.”

Ian lijkt goed op zijn plek bij Troostwijk | BvT. Maar dit zou natuurlijk geen echte introductie zijn als we niet ook iets over Ian zelf vertelden. Om te beginnen woont hij in de omgeving van Amersfoort waar hij zijn MBO-bouwkunde diploma heeft gehaald. Daarna ging hij naar de Hanzehogeschool in Groningen waar hij in 2019 zijn bachelor werktuigbouwkunde haalde. In zijn vrije tijd houdt hij zich graag bezig met sport, vooral voetbal heeft zijn interesse. Daarnaast onderhoudt hij zijn moestuin en vindt hij het leuk om gezellig met vrienden uit eten te gaan.

Wat Ian tot nu toe het leukste vindt buiten de collega’s en de uitstekende opleidingsmogelijkheden is de variatie die het werk met zich meebrengt. Niet alleen omdat hij voor zijn werk veel onderweg is en daardoor geen dag hetzelfde is, maar ook omdat er in het werkveld constant veranderingen zijn. “Wat mij ook positief verrast heeft is de kwaliteit van de verslaglegging. Je ziet dat Troostwijk | BvT daar heel veel waarde aan hecht.” Leergierig als hij is wil hij ook graag doorgroeien binnen het bedrijf. “Ik wil graag een zekere toekomst binnen Troostwijk | BvT.  Mijn uiteindelijke doel is om ook voor een hoger segment te werken. Maar eerst wil ik graag de opleiding afmaken natuurlijk!”

Back To Top
×Close search
Zoeken