skip to Main Content

Wij hebben in februari een collega toegevoegd aan ons team. Het gaat om riskengineer Menno Salverda. Misschien komt Menno niet helemaal onbekend voor: hij werkte al geruime tijd voor ons maar dan als ZZP’er. Nu hij al enige tijd officieel deel uitmaakt van het team stellen we Menno graag even voor.

Menno is al ruim 20 jaar als risicodeskundige werkzaam. Hij deed mbo-werktuigbouwkunde waarna hij een opleiding makelaardij en assurantiën volgde. Bij werkgever Leeuwarder Onderlinge is de basis voor het taxatie- en inspectievak gelegd, waarna ook de benodigde diploma’s voor schade-expertise zijn behaald. De grootste interesse lag toch in het inspecteren van bedrijfsrisico’s, want voorkomen is tenslotte beter dan genezen. Via werkgevers DEKRA en Aegon volgde verdere verdieping in het inspectievak. In die tijd is ook het diploma  brandpreventiedeskundige 1 gehaald. Menno woont al zijn hele leven in Friesland. “Ik woon nu in Sneek en vind het eigenlijk wel lekker dat ik veel onderweg ben voor mijn werk. Ik ben het gewend om te rijden en Sneek is voor mij een fijne woonplaats omdat ik groot liefhebber van watersport ben.” Het is dan ook geen verrassing dat Menno in zijn vrije tijd graag kitesurft. Is het windstil, dan pakt hij ook het liefst de motor.

Voordat hij bij Troostwijk | BvT begon werkte Menno zeven jaar lang als ZZP’er. Troostwijk | BvT was toen al een van zijn grotere opdrachtgevers. “Het werk als ZZP’er beviel in principe goed maar het is wel een vrij solistisch bestaan. Ik merkte dat ik meer behoefte had aan contact met gelijkgestemden. Het contact met Jurjen gaat overigens veel verder terug dan die zeven jaar dat ik als ZZP’er voor hem werk en is altijd erg goed geweest. Ik ben zelfs zo gek geweest om in de voetsporen van Jurjen tot twee keer toe de Stepelfstedentocht te volbrengen. Dit is een mooi Fries spektakel en dit is iets wat Jurjen onderhand al een keer of tig heeft gedaan en nog zal blijven doen. Petje af voor hem. Maar goed, toen ik hem aangaf dat ik weer openstond voor een loondienstverband, is het balletje gaan rollen. Het was toen ook snel geregeld!”

Nederland brandveiliger maken

Menno begon zijn carrière als schade-expert. Hij vond dit interessant maar kwam er al snel achter dat hij zich als risicodeskundige juist meer kon focussen op het voorkomen van schade. “Ik kan nu de ellende voorkomen. Schade is voor mij nog wel interessant, maar dan om lering uit te trekken want het is mijn doel om Nederland een stukje brandveiliger te maken.” Daar kan Menno zich in deze nieuwe functie voor de volle 100 % op focussen. Met zijn ervaring werkt hij nu vooral voor het MKB en grootzakelijke klanten.

En in deze rol lijkt Menno zich prettig te voelen. “Ik wil me het liefst hoofdzakelijk met risicopreventie bij klanten bezig blijven houden. Ook al wil ik best een deel van de kar trekken, heb ik niet de ambitie om manager te worden. Het is voor mij heel belangrijk dat ik klanten kan blijven helpen naar een stukje verzekerbaarheid.”

Daarnaast is de balans tussen werk en privé voor hem heel belangrijk en dit lijkt hij bij Troostwijk BvT gevonden te hebben, net als de sociale contacten met collega’s die hij zo miste.

Back To Top
×Close search
Zoeken