skip to Main Content

Nu André van Strien als kersverse directeur er twee maanden op heeft zitten, is het hoog tijd om eens terug te blikken. Wat is er de afgelopen tijd zoal gebeurd? Waarom waren het roerige tijden en wat kunnen we nog verwachten?

“Zo, mijn eerste half jaar zit erop. Het was best wel winderig. Uiteraard omdat – geheel volgens plan – Jurjen vertrokken is en ik al die ballen in de lucht moest zien te houden. En dat zijn er nogal wat! Gelukkig blijft Jurjen wel onze vaste trainer, want daar hadden we op voorhand al afspraken over gemaakt. Ook al wordt komende september de opleiding nog op de oude vertrouwde manier gegeven, ik ben al wel enige tijd met het bureau achter onze blended leeromgeving in de weer om de volgende stap te zetten door de content in die omgeving af te stemmen op de uitgebreide mogelijkheden die het platform biedt om kennis te delen.”

Alles via de nieuwe online omgeving

“Voor het gehele proces en de documentatie van de opleidingen en incompanytrainingen wordt namelijk vanaf dit jaar de online leeromgeving van de Troostwijk Academy ingezet. Nu de opleiding via blended learning wordt aangeboden kunnen deelnemers de theorie om deel te mogen nemen aan de fysieke lessen in hun eigen elektronische omgeving terugvinden.  Zo kan de trainer de cursisten op afstand bijstaan bij het leren en cursisten zijn daardoor bovendien flexibeler in hun tijdsbesteding. De ervaring heeft nu al geleerd dat deelnemers het fijn vinden om zo gestructureerd door de lesstof heen te gaan. Zij kunnen ook – los van de lesdagen – in de online omgeving vragen stellen aan de trainer of met elkaar in gesprek gaan. Dat hoeft niet eens over specifieke onderwerpen te zijn, maar kan over alle mogelijke onderwerpen gaan. Zo creëren we een soort van community.

Na afloop van de opleiding hebben deelnemers overigens nog een jaar lang toegang tot de kennisbibliotheek. Dat is een omgeving waar de meest up-to-date informatie te vinden is, wat eigenlijk verplichte kost zou moeten zijn, gezien de snelheid waarmee de regelgeving en risico’s veranderen. Want die zijn na een jaar vaak alweer gedateerd. Daarom kunnen deelnemers zich na het verstrijken van dat jaar voor een relatief gering bedrag op de kennisbank abonneren.”

Meegaan met ontwikkelingen

André heeft ook tijd gestoken in kennismaken met de markt. Want door zijn vorige werk had hij vrijwel geen contact meer met het volmacht kanaal. Langzaamaan trekt hij die banden weer aan. “Het is mooi om te zien hoe Troostwijk | BvT met de ontwikkelingen is meegegaan. Wat ik kan doen is er nog een sausje overheen gieten van alles wat ik de afgelopen jaren heb geleerd. Aanvullend op de traditionele risico-inspecties ben ik bezig om ook aanverwante diensten verder uit te werken. Zo verzorgen we samen met onze bedrijfsschade-experts bedrijfscontinuïteitsplanningen. Eerst doen de contra-experts een business impact analyse, waarna wij die bedrijfscontinuïteitsplanning oppakken.

Het is mooi om te ontdekken wat wij als collega’s de markt zoal te bieden hebben; zowel de grootzakelijke markt en internationale verzekeraars als de nationale markt. Want die zullen we uiteraard niet vergeten! Daarnaast blijven wij net als voorheen de energietransitie op de voet volgen. Alle reden om ook onze website goed in de gaten te houden. En zo blijven wij als Troostwijk | BvT volop in ontwikkeling.”

Back To Top
×Close search
Zoeken