skip to Main Content

Tips voor veilige zomermaanden

Time flies when you’re having fun. En dat geldt zeker voor ons, nu de markt zo volop in beweging is. Denk alleen maar eens aan alle ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming. Voor Burghgraef van Tiel levert dat energie op, met name omdat er veel belangstelling is voor de preventiekant. De interesse in de Opleiding Risicodeskundige is dan ook zienderogen toegenomen. Ook hebben we weer een groot aantal InCompanytrainingen mogen geven. De laatste cursisten hebben vorige week hun diploma in ontvangst mogen nemen. En de nieuwe opleiding? Die start direct na de zomer en er zijn nu nog drie plaatsen vrij.
Nu de vakantieperiode is aangebroken is het de hoogste tijd om tips te delen over preventieve maatregelen om branden op scholen te voorkomen. Ook voor de plaatsing van zonnepanelen, het aanschaffen van Energie Opslag Systemen (EOS) en het voorkomen van stalbranden hebben wij weer een aantal tips. Lees de nieuwsbrief maar eens goed door.

Namens het voltallige team wens ik u een mooie zomer. Ik dank u voor uw vertrouwen in onze organisatie en hoop u na de zomer weer veilig terug te zien.

Jurjen Burghgraef

Stappenplan EOS (accu’s)

Vanwege de stijgende energieprijzen en het verdwijnen van salderingsregelingen zullen steeds meer particulieren en bedrijven overstappen op Energie Opslag Systemen, ook wel EOS genoemd. Door gebruik te maken van een accu gaat de door henzelf opgewekte energie immers niet verloren

Lees verder

Stappenplan zonnepanelen

Zonnepanelen worden steeds vaker in gevels en daken geplaatst. Het plaatsen is specialistisch werk waar gelukkig strikte regels voor gelden. Niet alleen vanuit de technische inspectie die door het bouwbesluit geëist wordt, de inspectie volgens de Scope12-norm, maar ook vanuit verzekeringstechnisch oogpunt.

Lees verder
blank

Stalbrand verhogende risico’s

Ondanks de dalende trend hebben wij het afgelopen jaar helaas weer een toename gezien van het aantal stalbranden, wat wij uiteraard betreuren. Gelukkig is de keuring van elektra en zonnestroominstallaties verplicht. In de richtlijnen wordt echter geen rekening gehouden met het type wandcontactdozen dat in stallen wordt gebruikt.

Lees verder
blank

Opleiding Risicodeskundige

Bij de start van Burghgraef van Tiel & Partners in 2004 formuleerden de twee oprichters Johan van Tiel en Jurjen Burghgraef drie doelen. Plezier in samenwerken. Jonge mensen opleiden. Zakelijk succes. Doelen die ons hebben geïnspireerd. In september starten we de laatste opleiding tot Risicodeskundige van dit jaar en er zijn nog drie plaatsen vrij.

Lees verder
blank

Energietransitie

Begin juni organiseerde het Verbond van Verzekeraars de Schademiddag 2023. Risicodeskundige Jurjen Burghgraef en collega Harm Koch komen dagelijks bij bedrijven over de vloer en verzorgden een presentatie over de Verzekerbaarheid van de energietransitie. Jurjen: “Het gaat vaak nét goed, maar al te vaak ook niet.”

Lees verder
blank

Pas op je schoolgebouw

Brand in een schoolgebouw wordt tijdens de schoolvakanties vaak veroorzaakt door vandalisme. Een schoolplein is immers een mooie hangplek voor de jeugd. Daarom hebben wij een document opgesteld met organisatorische maatregelen die scholen kunnen treffen om de kans op branden aanzienlijk te verkleinen.

Lees verder
blank

Containerwoningen

Eind mei heeft RTL4 de brandveiligheid van containerwoningen onder de aandacht gebracht en Burghgraef van Tiel verzocht een inspectie te verrichten bij een dergelijk complex. Veelal worden deze containerwoningen gebouwd conform het bouwbesluit, wat bedoeld is voor woningen met een maximale gebruiksperiode van 15 jaar. Containers worden echter vaak verplaatst en dus langer gebruikt dan 15 jaar.

Lees verder
blank

Word jij onze nieuwe collega?

Heb jij ooit een carrière als risicodeskundige overwogen? Vanwege de continue groei van ons bedrijf zijn wij op zoek naar startende én een ervaren risicodeskundige voor 32-40 uur voor de regio’s Rotterdam en Amsterdam. Als risicodeskundige inventariseer en analyseer jij risico’s en breng je advies uit met betrekking tot het voorkomen van brand-, inbraak-, storm- en waterschade. Daarnaast beoordeel je ook het bedrijfsschaderisico.

Lees verder
Back To Top
×Close search
Zoeken